Radović: Nisam imao podršku Gradskog odbora u Banjaluci

Politika

Koalicioni kapacitet DNS-a je danas manji, dijeli se manji dio izbornog kolača, što nije zgodna pozicija, izjavio je u emisiji “Puls” BN TV potpredsjednik DNS-a Milan Radović, koji je istakao da nije “mangup” nego da ga je javnost tako percipirala.

Lider DNS-a je često izjavljivao da je koalicija SNSD-DNS-SP najdugovječnija, a osnova predizbornog koalicionog sporazuma bila je izborni rezultat. U to vrijeme, pojavila se i Ujedinjena Srpska, a DNS i SP nisu htjeli da ustupe svoj dio kolača, kaže Radović.

“Ono što je značajno je da je DNS trebalo da dobije preko 20 posto ukupnih funkcija koje se raspodjeljuju u vlasti po tom ključu na osnovu koga je nastao koalicioni sporazum”, ističe Radović.

Često se ime Milana Radovića spominjalo u ulozi premijera Republike Srpske. Ipak, nije se našao u toj ulozi. Da li je to rezultat raskola sa Čubrilovićem?

“Ja nisam imao podršku Gradskog odbora u Banjaluci. Ja sam bio šesti na listi, treći je bio gospodin Ćopić. U toku izbora je prirodna utakmica između nas ko će da osvoji koliko glasova. Nije prirodno da ja ne dobijem podršku kao kandidat DNS-a i da se utiče na predsjednike odbora da se meni ne daje glas”.

Na pitanje da li je poljuljana koalicija SNSD-DNS-SP, kaže da je koalicioni kapacitet DNS-a manji, da sada mora da dijeli manji dio izbornog kolača.

Nakon izbora smijenjen je sa funkcije direktora “Nove banke”, nakon čega je odlučio da proda svoj dio kapitala.

Radović kaže da je politika interes, te da morate nekada da donesete odluke koje za javnost nisu logične.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *