Poslanici o prijedlogu programu ekonomskih reformi u RS

Politika

Poslanik SNSD Igor Žunić izjavio je danas da ekonomske mjere, koje je sprovela aktuelna vlast, imaju vidljive rezultate, kao što je uvođenje neporezivog dijela dobiti, kojim je privredi ostalo više od 90 miliona KM.

Žunić je tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske od 2019. do 2021. godine naveo da je smanjeno vrijeme za registraciju privrednih subjekata, a da su sistemom multilaterarlne kompenzacije smanjena potraživanja između privrednih subjekata.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska prvi put ima više od 280.000 zaposlenih lica, uz smanjenu nezaposlenost.

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Vuković izrazio je uvjerenje da će ciljevi iz Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godine, među kojima je povećanje konkurentosti privrede, biti sprovedeni da bi društvo moglo da napreduje.

– Ovaj dokument zaslužuje veliku pažnju, jer su njime obuhvaćeni svi ciljevi koji su važni za napredak društva i definisane mjere za njihovo sprovođenje. Vjerujem da će veliki dio ciljeva biti sproveden, jer znam da premijer Srpske Radovan Višković ima veliki kvalitet i znanje – rekao je Vuković tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa ekonomskih reformi.

Poslanik SDS Zoran Vidić smatra da je reforma sistema neophodna za napredak društva i da je dobro što je urađen Program ekonomskih reformi.
– Prioritet nam mora biti reforma zdravstvenog sistema, ali je problem što su za reformu predviđena kreditna zaduženja. Naše zdravstvene ustanove su kreditno zadužene, što nije dobro, i zato nije jasno kako će sve to izgledati – dodao je Vidić.

Poslanik SNSD Denis Šulić ukazao je na potrebu da se nastavi sa digitalizacijom sistema u Republici Srpskoj.

– Digitaizacija prvo treba da bude sprovedena u institucijama Republike Srpske. Vjerujem da će Vlada Srpske i resorno ministarstvo posebnu pažnju posvetiti digitalizciji – rekao je Šulić.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2019. do 2021. godine, po hitnom postupku.

U nastavku treće posebne sjednice predviđeno je, po hitnom postupku, razmatranje Prijedloga budžeta Republike Srpske za 2019. godinu, Prijedloga zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *