Cvijanović: Tužilaštvo treba da se izjasni o slučaju Dragičević

Politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da žali zbog užasne tragedije koju je pretrpjela porodica Dragičević iz Banjaluke, te da u slučaju stradanja mladića Davida institucije moraju da rade svoj posao.

Ponovila je da jedino tužilaštvo mora da se izjasni šta se dogodilo u tom slučaju, a ne predsjednik RS, ministar, poslanik, policajac ili neko drugi van pravosudnog sistema.

“Svi smo jednaki pred zakonom, bez obzira ko smo i šta smo”, rekla je Cvijanović.

Istakla je i da žali što je Banjaluka pretpjela štetu i u ekonomskom i smislu imidža, jer su zbog posljednjih nemira, nakon protesta grupe ‘Pravda za Davida“, onemogućili da se održi koncert Harisa Džinovića, 30. decembra, zbog čega su otkazani i novogodišnji nastupi na otvorenom.

Cvijanović je podsjetila da zbog toga došlo do gubitaka u turizmu, ali i ugostiteljstvu i drugim uslužnima oblastima.

“Biće potrebno možda i nekoliko godina da se povrati dobar imidž Banjaluke”, rekla je ona u izjavi novinarima ističući da sve što se dogodilo nije bilo primjereno prema drugim građanima Banjaluke, posebno ometati bilo kakav kulturni događaj i tradicionalne koncerte u povodu Nove godine.

Upozorila je i da se cijelo vrijeme „atakuje na policiju“ što je neprihvatljivo.

“Želim da i porodica Dragičević i svi drugi dođemo do istine i pravde, ali to ne znači da treba rušiti imidž naših gradova, policije…”, naglasila je ona ističući da nije primjereno nazivati ljude svakakvim imenima, vrijeđati, pričati o porodici.

Navela je da je prisutno i “licemjerstvo međunarodne zajednice” kada su u pitanju dešavanja u Banjaluci.

rtvbn.com

Tagged

1 thought on “Cvijanović: Tužilaštvo treba da se izjasni o slučaju Dragičević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *