PDP traži da se pusti Stanivuković

Politika

Nijedna klupa, korpa, staklo, flaša, ništa nije slomljeno u ovih 280 dana dana okupljanja članova grupe “Pravda za Davida”, a nije ni sada, poručili su danas šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo i njegova zamjenica Jelena Trivić.

Bundalo je rekao da je sve ovo što se dešavalo posljedica nerada institucija, te ih pozvao da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

– Pozivamo sve institucije na poštovanje ljudskih prava, te ih pozivamo da puste Draška Stanivukovića iz pritvora – rekao je Bundalo, te dodao da se neće isključiti ni iz čega što ima veze za problemima naroda.

Bundalo, koji je bio i ministar policije, rekao je da konferencija za javnost 26. marta nije bila graška nego katastrofa, te da sve polazi od tog dana.

Trivićeva naglašava da za sve nemile događaje u Banjuci nisu krivi građani nego oni koji nisu radili svoj posao, krenuvši od ubistva do nesretne pres konferencije.

– Broj uhapšenih za ubistvo je nula, a broj privedenih zbog protesta je 20. Vrh MUP koji je izadao naredbu da se hapse građane prekršio je Ustav – rekla je Trivićeva te pročitala nekoliko članova.

Ona je javno odbacila sve tvrdnje da je PDP organizator skupa, te da se radi o medijskim spinovima.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *