Gradski odbor PDP Zvornik prešao u DNS

Politika

Gradski odbor Partije demokratskog progresa Zvornik odlučio je večeras da kolektivno uđe u sastav zvorničkog Demokratskog narodnog saveza.

Bivši predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik Darko Pašalić je rekao da je oko 95 odsto dosadašnjih članova odbora prešlo u DNS.

– Odluka o pristupanju DNS-u nije donesena preko noći, ona je rezultat niza razgovora sa vrhom DNS-a u kojima je uočena velika odgovornost, prije svega, prema nacionalnim i interesima Republike Srpske, kao i prema potrebama naroda, rekao je Pašalić.

On je izrazio zadovoljstvo što je upravljačka struktura DNS-a pokazala veliko interesovanje za ovu integraciju.

– Uvjeren sam da ćemo ubuduće sve svoje planove i zamisli moći efektivno ostvariti u okvirima DNS-a, rekao je Pašalić.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Zvornik Zoran Obrenović rekao je da je prelaskom zvorničkog PDP-a u DNS načinjen prvi korak u osnaživanju zvorničkog DNS-a.

– Vjerujem, kao šef Povjereništva DNS-a, da ćemo do kraja februara formirati novi gradski odbor DNS-a koji će biti garant po svom sastavu i kapacitetu za dobar rezultat na sljedećim lokalnim izborima, rekao je Obrenović.

Član Predsjedništva DNS-a Neđo Trninić izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj funkcionera zvorničkog DNS-a, kao što su predsjednik Regionalnog odbora, Predsjednik organizacije žena DNS-a i određeni broj članova Gradskog odbora ostali na liniji politike DNS-a.

– Zadovoljstvo je što je to prepoznao i Gradski odbor PDP-a i što je prešao u DNS, rekao je Trninić i istakao da će se zvornički DNS vratiti na političke staze koje mu i pripadaju.

On je naglasio da je Zvornik uvijek bio jedan od oslonaca DNS-a i da će tako biti i ubuduće.

Trninić je naveo da je nakon istorijskog uspjeha DNS-a na prošlim izborima došlo do nekih turbulencija unutar ove političke partije, odnosno u nekim gradskim i opštinskim odborima, među kojima je i Zvornik, ali da će se DNS oporaviti i postati još snažnija politička partija.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Sarajevsko-romanijske regije Nenad Nešić rekao je da je formiran inicijativni odbor DNS-a koji ima zadatak da u narednom periodu formira gradski odbor DNS-a Zvornik.

– Prisustvovali smo i prelasku kompletnog rukovodstva, kao i oko 95 odsto članova Gradskog odbora PDP-a Zvornik u DNS, što pokazuje da za DNS i dalje vlada veliko interesovanje i da ova partija nije oslabljena odlaskom nekih njenih članova, rekao je Nešić.

On je dodao da su odlasci pojedinih članova iz DNS-a bili stvar ličnog izbora i da su oni stavili svoje lične interese iznad opštih interesa, što je bio i osnov zbog kojeg su napustili DNS.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *