PDP: Jedini državni udar desio se 1997. što Lukač dobro pamti!

Politika

Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova podnesen Republičkom javnom tužilaštvu protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića zbog navodnog pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske je još jedan dokaz da smo potonuli u potpuni totalitarizam, navode u PDP.

PDP se oglasio nakon informacija da su protiv Stanivukovića, Dragičevića i Dabića, podneseni izvještaji MUP-u RS.

– U progonu političkih neistomišljenika ne preza se ni od čega, pa ni od teških kvalifikacija na osnovu neosnovanih insinuacija i konstrukcija – navode u saopštenju. Svjesno se zaboravlja da je državni udar na koji se pozivaju po definiciji nasilna smjena vlasti u kojoj učestvuju vojska ili policija, a da to nije nije mirna i dostojanstvena šetnja, nije stajanje pred otvorenim vratima RTRS-a, a da pri tome niko od građana nije ni pokušao da uđe – navode oni.
Dodaju da je najteže što se zaboravlja da Ustav Republike Srpske garantuje slobodu javnog izražavanja mišljenja, okupljanja, protesta i pravo na javnu kritiku rada državnih institucija

– Pitamo da li se ovakvim izvještajem MUP-a krše i zabranjuju prava i slobode zagarantovane Ustavom? Podsjećamo da se jedina nasilna smjena vlasti u Republici Srpskoj desila se 1997. godine, a sigurni smo da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač to itekako pamti – navedeno je u saopštenju PDP-a.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *