Glumac Sergej Trifunović izabran za predsjednika Pokreta slobodnih građana

Politika Region

Glumac Sergej Trifunović izabran je večeras za novog predsjednika Pokreta slobodnih građana, prenose mediji.

 

Sergej Trifunović je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini koja je trajala skoro šest sati pobijedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.

 

Pored izbora lidera, izabrana su i dva člana predsedništva – Petar Miletić i Lidija Martinović.

 

U prvom obraćanju medijima nakon izbora, Trifunović je izjavio da će lično raditi na ujedinjenju opozicije, da PSG neće tehnički ući u Savez za Srbiju, ali da će nastaviti saradnju sa svim opozicionim blokovima u zemlji.

 

– Čeka nas dosta posla, dosta vraćanja ljudi koji su otišli, priključivanje novih ljudi, jer sve počiva na ljudima, kadrovska politika pod broj jedan. Vrlo je bitno da u ovoj atmosferi mraka, straha i bezumlja, osvestiti ljude i vratiti im dostojanstvo da oni zaista jesu slobodni građani, pripadali oni ovom pokretu ili ne, naglasio je Trifunović.

 

Trifunović je rekao da razgovara o saradnji sa kraljevačkim Lokalnim frontom.

 

– Treba stvarati lokalne odbore po Srbiji i ne samo to, čak iako nisu lokalni odbori PSG treba pospešivati stvaranje lokalnih frontova. Ja ne znam šta fali čoveku u Smederevskoj Palanci, to mora da mi nacrta neko iz Smederevske Palanke, rekao je Trifunović.

 

On je istakao da sve počinje sa ljudima i da u toj saradnji, kako je rekao, treba da nastane nešto što se zove Pokret slobodnih građana.

 

– Želim da oslobodim ljude mraka, straha, beznađa. Osvestiti ljude i vratiti im dostojanstvo da jesu slobodni građani”, kazao je on.

 

Trifunović je naveo i da je odlučio da uđe u politiku i da “uništi sebi život” jer su neophodna nova lica, a on će se potruditi da dovede i druga nova lica.

 

Na društvenim mrežama su ga već uporedili sa bivšim američkim predsjednikom Ronaldom Reganom, koji je takođe bio glumac, a neki su mu savjetovali i da traži podršku od holivudske zvijezde Džonija Depa.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *