Ivanić i Borenović razgovarali sa Bertonom

Politika

Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Mladen Ivanić sastali su se danas u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u BiH, ambasadorom Brusom Bertonom.

 

Tokom sastanka Borenović i Ivanić su istakli potrebu za izmjenama Izbornog zakona u smislu koji bi garantovao regularnost budućih izbora i kojim bi stvarna izborna volja građana mogla biti ispoštovana.

 

– Izuzetno je značajno ozbiljno uzeti u obzir preporuke Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) čiji izvještaj o sprovođenju izbora u BiH govori o brojnim neregularnostima koje su se dešavale tokom izbornog procesa – rekao je Borenović.

 

Jedan od prioriteta PDP-a, kako su naglasili Borenović i Ivanić tokom sastanka, biće i zakonsko regulisanje javnih medija koji moraju biti u službi nepristrasnog, objektivnog i istinitog informisanja.

 

Jedna od tri ključne teme razgovora bila je i potreba za efikasnijim pravosuđem, kao jednim od stubova demokratskog društva u kojem građani mogu ostvariti svoja prava i pravdu u punom kapacitetu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *