Govedarica: SDS će se odazvati pozivu SNSD-a, Srpska na prvom mjestu!

Politika

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da će se ta stranka odazvati zvaničnom pozivu SNSD-a za zajedničko učešće u vlasti na nivou BiH, ukoliko do njega dođe, jer su SDS-u na prvom mjestu interesi Srpske.

 

– Da li ćemo mi biti sa SNSD-om ili ne, o tome se ne može govoriti u ovom momentu, ali je sigurno da se od svake parlamentarne političke stranke iz Republike Srpske, a najviše od SDS-a, nezavisno da li bili u nekom partnerskom odnosu ili ne, očekuje da brane interese Srpske i to ćemo raditi kao što smo radili i do sada, rekao je Govedarica nakon sastanka Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

 

On je rekao da će SDS imati svoj pregovarački tim, te podsjetio da stranka ima platformu o postizbornom djelovanju, koja je usvojena na jednoj od sjednica Glavnog odbora stranke, a koja je za ovu političku partiju obavezujuća.

 

Govedarica je izrazio uvjerenje da može da dođe do formiranja Savjeta ministara, te da je potrebno da Savjet ministara radi, jer sadašnji, kako je naveo, živi u tehničkom mandatu.

 

– Nakon svih tih razgovora, iskoristićemo priliku da informišemo stranačke organe – Predsjedništvo, te Glavni odbor koji će donositi konačnu odluku. Srpska na prvom mjestu, a da li će biti nekog partnerskog odnosa ili ne, to će pokazati vrijeme i stavovi organa stranke, rekao je Govedarica.

 

Izvršni komitet SNSD-a predložio je ranije strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku i zajedničko učešće u organima vlasti na nivou BiH.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *