Dobojski socijalisti ne podržavaju Jerinića i Šajinovića

Politika

Dobojski socijalisti ne podržavaju ni nezavisnog kandidata Borisa Jerinića, ni SDS-ovog Nebojšu Šajinovića, a ko god od njih dvojice u nedjelju bude izabran za novot gradonačelnika Doboja, vjeruju u ovoj partiji da će pokušati da rade na promjenama u Doboju.

 

“Bez obzira što lično o Jeriniću imamo dobro mišljenje i potpuno uvažavajući autoritet predsjednika SNSD-a (Milorada) Dodika, kao našeg koalicionog partnera koji je izrazio podršku ovom kandidatu, mi imamo sumnje, obzirom da iza Jerinićeve kandidature stoji lokalni politički akteri koji su prethodne godine vodili politiku u gradu Doboju za koju smo mi smatrali da je pogrešna i koja je dovela grad Doboj u ovo stanje u kojem se nalazi”, izjavio je Srđan Todorović, predsjednik dobojskih socijalista.

 

Todorović kaže da bez obzira na mladost i kredibilitet Nebojše Šajinovića ni njega ne mogu podržati.

 

“Iza njega stoji podrška SDS-a koja je u proteklih 15 godina, koliko mi vodimo ovaj Gradski odbor, davala podršku toj istoj pogešnoj politici u Doboju koja je dovela grad u ovo stanje u kojem jeste. I sve ono što SDS danas iznosi kao negativnisti u Doboju i prišiva etiketu i Obrenu Petroviću i ljudima okupljenim oko njega je politika koju su oni u proteklih 20 godina podržavali”, ističu socijalisti.

 

Kažu da za njih SDS snosi jednaku odgovornost za loše stanje u Doboju, kao što to snosi i ova grupacija lokalnih političkih aktera koji daju podršku Jeriniću.

 

Ovdašnji socijalisti su procijenili da nakon oktobarskih izbora i Todorovićevog osvajanja poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini RS nije korektno da isti nakon svega prepuste.

 

“Ova politička grupacija okupljena oko (Obrena) Petrovića i (Borisa) Jerinića ima kontrolu nad 28 od 31 odbornika, dakle jedino tri odbornika SP-a u ovom momentu nisu u skupštinskoj većini i čak da bude izabran gradonačelnik iz druge političke grupacije vrlo teško će funkcionisati u ovim uslovima, imaće vrlo malo vremena da pokaže bilo šta”, kazao je Todorović.

 

On je naveo da u nedjelju neće glasati jer “ne smatra da imamo izbor”, a građani Doboja će se opredjeljivati onako kako budu cijenili da treba.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *