Hrvatska obavještajna služba podmeće BiH terorizam i ekstremizam?

Politika

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao press konferenciju na kojoj je govorio o posljednjim natpisima u hrvatskim medijima koji su BiH proglasili leglom ekstremista.

S obzirom da se te tvrdnje temelje na navodnom izvještaju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u ponedjeljak su iz ove agencije demantovali da se u izvještaju navodi takva kvalifikacija.

Mektić je novinarima rekao da u jučerašnjem tekstu koji je objavljen u Večernjem listu, ne bi bilo ništa sporno po pitanju naslova jer „mi imamo svojih problema i sa ekstremizmom i sa terorizmom“.

“Ja ne bježim da govorim o tome, ali reagujem jer mislim da je neprimjereno, da li je to uradio Večernji list ili hrvatska obavještajna služba, ja ne znam ali u ovom tekstu se spominje izvještaj SIPA-e. Odgovorno tvrdim da ovog izvještaja SIPA-e nema, da SIPA nije pravila ovakav izvještaj, a pogotovo ne pod ovakvim naslovom“, kaže Mektić.

On je dodao da nije korektno da se plasiraju ovakve informacije pred turističku sezonu, pogotovo što su neutemeljene i što se pozivaju na neutemeljene dokumente.

Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *