Višković: Vlada Srpske opredjeljena za evropski put

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas tokom razgovora sa ambasadorom Njemačke u BiH Kristijanom Homan da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za evropski put.

 

Višković je napomenuo da je Vlada Srpske izvršila svoju obavezu kada je riječ o kompletnom odgovoru na Upitnik Evropske komisije, što je juče verifikovano na sjednici Vlade Republike Srpske.

 

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na predstojeće aktivnosti kada je riječ o evropskim integracijama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

 

Govoreći o prioritetima rada Vlade u narednom periodu, Višković je istakao podršku realnom sektoru na bazi novog zapošljavanja i povećanja plata, kao i donošenje mjera i aktivnosti na rasterećenju privrede i unapređenje poslovnog ambijenta.

 

Na sastanku je razgovarano i o predstojećim aktivnostima kada je riječ o sprovođenju reformskih mjera, te je ocijenjeno da je važno i potrebno da se u skorije vrijeme formira vlast na svim nivoima, kako bi bile nastavljene započete reformske aktivnosti.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske zahvalio je Homanovoj za podršku koju je Ambasada Njemačke u BiH pružala unapređenju međusobne saradnje koja predstavlja dobru osnovu za definisanje projekata od obostranog interesa u oblasti privrede, kao i za nastavak saradnje o pitanju evropskih integracija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *