Bosić: U SDS-u postoji grupa Dodikovih ljudi

Politika

– Dodik je uspio da oformi jednu grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad SDS-om. To je grupa koja zagovara po svaku cijenu saradnju sa Dodikom pod plaštom navodnih nacionalnih interesa, kazao je Bosić.

Bivši predsjednik SDS-a i delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić kaže da je u politici sve dopušteno i da su uspostavljeni takvi standardi i principi da su morlane norme izopačene.

“U BiH sve moralne osnove su poljuljane. Imate ovu priču – svi kradu što ne bi i ja. Takva priča se ne bi postavljala da postoji pravna država i da postoji odgovornost”, kazao je Bosić, konstatujući da se poliitka u BiH nalazi u začaranom krugu u kome je sve zarobljeno, pa čak i narodi u BiH.

Komentarišući stanje u SDS-u, Bosić kaže da je stranka došla u krizu nakon oktobarskih izbora prije svega zbog izbornog rezultata ali i zbog toga što su politčki protivnici duboko prodrli u “tijelo” SDS-a.

“Mislim da je Dodik uspio da oformi jednu grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad SDS-om. To je grupa koja zagovara po svaku cijenu saradnju sa Dodikom, pod plaštom navodnih nacionalnih interesa”, kazao je Bosić televiziji N1.

Upitan da li je to Milovan Bjelica, Bosić je rekao da je i on jedan od njih.

“Obren Petrović je bio simbol te grupe. Čak je nastala i kovanica `Obrenova grupa`. Nije to samo ono što je u Doboju nego ih ima još…”, kazao je Bosić.

On je podsjetio da je ta grupa u vrijeme kada je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica osporavao izborne rezultate javno čestitala pobjedu protivničkoj strani.

Da li je Vukota Govedarica isitnski protivnik režima Milorada Dodika, Bosić je odgovorio:

“Ja nikada nisam primijetio da je Govedarica pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju. Tačno je da je stranka, odnosno Predsjedništvo, odlučilo da obavi razgovor po pozivu SNSD-a o mogućoj saradnji na državnom nivou”, kazao je Bosić.

Mišljenja je da ne postoji prostor za takvo nešto.

“Nije problem razgovor, problem je odluka i politika koju će voditi i ja vjerujem da će stranka ostati na putu izbornih obećanja građanima”, kazao je Bosić.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Milovana Bjelice za predsjendika SDS-a, Bosić je rekao da svako može da se kandiduje.

Za njega je jedna od loših stvari što političari preko stranaka žele da vladaju do kraja života.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *