Borenović: Tražićemo izmjene zakona o javnom servisu i medijima

Politika

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da je njegova stranka posvećena čuvanju najvažnijih tekovina Dejtonskog mirovnog sporazuma i dvoentitetskog uređenja BiH, sa jasnim i nepromijenjenim nadležnostima Republike Srpske.

 

– Kroz jednoglasan stav Glavnog odbora jasno je izraženo da ćemo nastaviti odgovorno i snažno opoziciono djelovati u Narodnoj skupštini predlažući konkretna zakonska rješenja iz našeg programa obnove Republike Srpske, rekao je Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP u Bijeljini.

 

On je naveo da je ključni politički cilj PDP izmjena izbornog zakona i najavio da će ova stranka insistirati na donošenju novog izbornog zakona koji će obezbijediti fer i poštene izbore i realne rezultate izbora.

 

– Tražićemo da se mijenjaju zakonska rješenja o javnim servisima i javnim medijima. U toj oblasti postoji mnogo prostora za nekorektan obračun sa političkim neistomišljenicima. Tražićemo i da se pravosudna i policijska tijela u Republici Srpskoj odnose efikasnije i profesionalnije prema svojim ustavnim nadležnostima kako bi došlo do istine o svim ubistvima, krivičnim i koruptivnim djelima, kazao je Borenović.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *