Pavić: DNS se neće miješati u predsjedničke izbore u Srbiji

Politika

Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da Savez za promjene i vladajuća koalicija u Republici Srpskoj moraju okupiti sve faktore koji učestvuju u vlasti na nivou BiH i postići dogovor o donošenju zakona o Ustavnom sudu BiH kojim bi bilo definisano da u tom Sudu nema stranih sudija.

-DNS je spreman ići i na blokadu rada zajedničkih organa na nivou BiH dok se ovo pitanje, koje je čisto iz ustavne nadležnosti entiteta, ne dogovori u interesu Republike Srpske, rekao je Pavić.

Lider DNS-a je kazao da se ne treba bojati bilo kakve prekompozicije vlasti, ističući da je DNS spreman na to da svima kaže da ostaje pri tome da je Savez za promjene na vlasti u BiH, a DNS dio vlasti u Republici Srpskoj.

On je rekao da je, nakon slabljenja funkcije visokog predstavnika u BiH da nameće zakone i da kažnjava pojedince, tu ulogu preuzeo Ustavni sud BiH, i to putem tri strana člana i dva člana iz dijela bošnjačkog naroda.

DNS se neće miješati u izbore u Srbiji

Govoreći o predsjedničkim izborima u Srbiji naredne godine, Pavić je rekao da se DNS neće miješati u predsjedničke izbore u Srbiji, te da stranke i građani Srbije treba sebi da izaberu predsjednika kojeg će DNS prihvatiti.

-Mislim da nije korektno podržavati ili ne podržavati bilo koga na izborima van teritorije Republike Srpske i dovoditi u neravnopravan položaj toga kandidata i sebe u Republici Srpskoj, ocijenio je Pavić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *