CIK dodijelio mandate u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

Politika

Centralna izborna komisija BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

 

Iz CIK-a je saopšteno da su prema potvrđenim rezultatima iz FBiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

 

Prema potvrđenim rezultatima iz reda hrvatskog naroda iz FBiH u Dom naroda izabrani Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

 

Dom naroda Parlamenta FBiH podržao je na sjednici 20. februara dvije liste za izbor hrvatskih i bošnjačkih delegata u Domu naroda parlamenta BiH.

 

CIK je još u decembru prošle godine potvrdio rezultate posrednih izbora i dodijelio mandate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

 

U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske izabrani su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, svi iz SNSD-a, te Mladen Bosić iz SDS-a.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *