Komšić sve bliži koaliciji sa Izetbegovićem

Politika

Sve je izvjesnije da će se „Bh. blok“ raspasti i da će Željko Komšić i njegova Demokratska fronta u vlast na nivou BiH zajedno sa SDA, saznaje Srpskainfo.

 

Podsjećamo, DF, SDP BiH i NS, koje čine „Bh. blok“, ranije su zauzele koalicioni stav da neće u vlast s nacionalnim partijama, bez obzira što je Komšić u vlasti kao hrvatski član Predsjedništva BiH.

 

Međutim, uskoro su se pojavile pukotine, naročito u nedjelju kada je Željko Košić u intervjuu za podgoričku „Pobjedu“ izjavio da je u tom bloku suviše razlika i da je pogrešna odluka „ljevice“ da ostane opozicija.

 

-To je samo naznaka onoga što slijedi. Komšić je sve bliže ulasku u vlast sa SDA, ali pod jednim uslovom: da u toj koaliciji ne bude i SBB Fahrudina Radončića, sa kojim je lider SDA Bakir Izetbegović već obavio prvu krug razgovora. Međutim, veće su šanse da u vlast uđe DF, koju kao koalicionog partnera u izjavama u posljednje vrijeme priželjkuje i Denis Zvizdić. Osim toga, izuzetno uticajan član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara je izjavio da se protivi koaliciji sa SBB – kaže naš izvor.

 

Inače, iz SDA je u nekoliko saopštenja kritikovana odluka „Bh. bloka“ da im se ne pridruži u „odbrani BiH“.

 

Kada je riječ o SBB, saznajemo da bi tu partiju u vlasti na nivou BiH željeli da vide u HDZ i SNSD, samo je pitanje da li će u tome uspjeti ili će se držati pravila da jedna strana drugoj, odnosno trećoj ne bira koalicione partnere.

 

Podsjećamo, SNSD i HDZ BiH zajedno sa svojim koalicionim partnerima već mjesecima čekaju da vide ko će da bude politički predstavnik Bošnjaka u konstituisanju vlasti na nivou BiH.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *