Šešić: Zakon o porijeklu imovine ponovo u skupštinskoj proceduri

Politika

Klub poslanika Srpske demokratske stranke će u skupštinsku proceduru ponovo uputiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine, najavio je danas Davor Šešić, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

– S obzirom na nedavnu izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se na osnovu kriminalne privatizacije obogatilo nekoliko porodica i da sada samo pokušavaju da štite sebe i svoj interes, smatram da bi trebao postojati jedinstven stav kada je u pitanju borba protiv kriminala, jer smatramo da je ovo nacionalni interes za RS – pojasnio je Šešić.

 

On je rekao da će o ovoj inicijativi biti obaviješteni svi klubovi poslanika u NSRS.

 

Šešić je rekao da će na čelu pravnog tima SDS-a koji će raditi na izradi zakona o porijeklu imovine biti profesorka Ivanka Marković, aktuelni poslanik SDS u NSRS.

 

Šešić kaže da će vrijeme pokazati da li kriminalci imaju ime i prezime ili se kriju iza pojedinih stranaka.

 

On je poručio da se moramo jasno reći ko su ti kriminalci koji su oštetili i koji i sada oštećuju budžet RS, bez obzira iz koje su stranke, naglašavajući da oko tog pitanja mora postojati jedinstvo.

 

– Pošto se ovih dana često pominje riječ jedinstvo mi sada pozivamo na jedinstven stav oko ovog pitanja kako bi se izglasao ovaj zakon i kaznili svi oni koji su uništili budućnost mladih u RS i kao bi tim potezom vratili perspektivu i budućnost mladim ljudima u Republici Srpskoj – kategoričan je Šešić.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *