Šarović: Potrebno što prije izabrati rukovodstvo SDS

Politika

Potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da se očekuje da što prije bude održana izborna skupština ove stranke na kojoj bi trebalo da bude izabrano i novo rukovodstvo.

 

– Spekuliše se svašta, a kandidature, izuzev po medijima, nije niko objavio. To spada u domen spekulacija. O tom pitanju zaista nisam razmišljao – rekao je Šarović u Sarajevu odgovarajući na pitanje novinara da li će nakon izborne skupštine postati predsjednik SDS-a.

 

On je napomenuo da će datum održavanja izborne skupštine SDS-a zavisiti od ljudi koji je pripremaju, izražavajući nadu da će to biti što prije.

 

– Mislim da je to potrebno SDS-u koji je imao lošiji rezultat od očekivanog. Kada imate lošiji rezultat, logično je da imate unutrašnje turbulencije i zahtjeve za (unutarstranačke) izbore. Ovo nisu vanredni, već redovni izbori – rekao je Šarović.

 

On je izrazio očekivanje da će SDS jasnije definisati politiku, kao i da će moći ponuditi odgovore na izazove i dobiti snažno rukovodstvo, sposobno da povede 150.000 onih koji su na prošlim izborima partiji dali svoj glas.

 

Šarović ističe da novo rukovodstvo očekuje i posao da se pripremi za nove lokalne izbore, napominjući da smatra da SDS treba da bude ono što je bio ranije jer za to ima sve preduslove.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *