Poslanici SNSD napustili sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH

Politika

Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine (PSBiH) napustili su današnju sjednicu tog doma nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog da se s dužnosti predsjedavajućeg razriješi Šefik Džaferović (SDA).

Predsjednik Kluba SNSD, Staša Košarac obavijestio je poslanike, nakon polusatne pauze, da će SNSD uskoro donijeti odluku o tome kako će dalje postupati članovi te stranke u radu parlamenta uopšte, piše Klix.ba.

Izrazio je žaljenje i što su pojedini političari iz Republike Srpske u državnom parlamentu bili protiv prijedloga da se u dnevni red sjednice uvrsti tačka o razrješenju Džaferovića s dužnosti predsjedavajućeg.

To razrješenje zatraženo je iz istih razloga kao i kada je Džaferović ranije obavljao tu dužnost.

Košarac je podsjetio da to traže jer je Džaferović znao za zločine u proteklom ratu počinjene nad Srbima, ali nije učinio ništa da ih spriječi i procesuira počinioce tih zločina.

Džaferović je nakon takve odluke Kluba SNSD kazao da ta stranka nastavlja s “političkom torturom prema njemu te da nastavljaju sa zloupotrebom parlamenta i to u najperfidnije dnevnopolitičke svrhe”.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *