Ministrima blokiran signal telefona dok su u zgradi Vlade RS

Politika

U zgradi Vlade Republike Srpske postavljeni su ometači signala mobilnih telefona, tzv blokatori, koji se aktiviraju tokom sjednica Vlade, a sve se radi kako ništa ne bi ometalo rad ministara.

U to su se, tokom današnje sjednice, imali priliku uvjeriti i novinari, koji su čekali konferenciju za medije nakon sastanka premijerke RS Željka Cvijanović i šefa delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemarka, a koji se održavao na prvom spratu ove zgrade, gdje je i sala za sjednice Vlade RS.

Međutim, niko od vladinih službenika nije želio da zvanično odgovori na pitanje zbog čega nema signala, te da li su i iz kojih razloga uvedeni GPS blokatori, ali smo nezvanično saznali da se sistem aktivira samo tokom sjednice Vlade, te se po njenom okončanu sve ponovo “vrati u normalu”.

Podsjećamo, Vlada RS je još 2012. godine bila među prvim javnim institucijama koja je svojim zaposlenicima blokirala pristup društvenim mrežama, poput Facebooka, Twittera i drugih, a ta mjera je i do danas na snazi.

Za razliku od rigoroznih pravila u Vladi RS, u najvišem zakonodavnom tijelu, Narodnoj skupštini RS, je drugačija situacija. Kolegijum ovog tijela se ni na današnjoj sjednici nije uspio usaglasiti oko kodeksa ponašanja poslanika. Ovaj kodeks predviđa i da se poslanicima zabrani korištenje mobilnih telefona tokom skupštinskih sjednica, čitanje novina i slično.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je istakao danas da će Kodeks ponašanja narodnih poslanika, kao i Poslovnik skupštine, biti pripremljeni za prvu sjednicu naredne godine.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *