Počelo prebrojavanje spornog glasačkog materijala u Tesliću

Politika

U Tesliću je danas u 14h počelo prebrojavanje glasačkog materijala sa četiri sporna mjesta u Mladikovinama, Očaušu, Vlajićima i Blatnici na kojima su se u nedelju građani izjasnili o incijativi u vezi opoziva načelnika te opštine Milana Miličevića.

 

Prema nezvaničnim rezultatima, građani te opštne na referendumu su se izjasnili većinom za ostanak Miličevića na funkciji načelnika opštine

 

Glasački listići sa četiri sporna mjesa na kojima su se građani izjasnili za ili protiv opoziva načelnika prebrojava se u prisustvu članova glasačkih odbora i akreditivanih posmatrača političkih subjekata koji su imali pravo učešća u ovom izbornom procesu.

 

Iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva nisu dozvolili medijima da prisustvuju otvaranju, uprkos instrukciji Republičke izborne komisije.

 

Ispred zgrade okupio se veliki broj građana, a cijelu situaciju nadziru jake policijske snage.

 

Kako BN nezvanično saznaje, vreće sa biračkih mjesta Blatnica i Mladikovine su pregledane i konstatovano je da nije bilo odstupanja između broja glasova navedenih u zapisnicima i broja glasova u vrećama.

 

Međutim, uočeno je da na biračkom mjestu Očauš broj glasova naveden u zapisniku ne odgovara broju glasova pronađenih u vreći sa tog biračkog mjesta. Zapisnički je konstatovano da je lažiran zapisnik sa biračkog mjesta Očauš i da su falsifikovani potpisi na zapisniku, potvrdili su BN TV članovi i posmatrači sa tog biračkog mjesta.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *