Sljedeće sedmice rezultati referenduma u Tesliću

Politika

Predsjednik Republičke izborne komisije Oliver Blagojević rekao je da je naložio Komisiji za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić da objavi preliminarne rezultate sa svih 68 biračkih mjesta, nakon čega će zainteresovani subjekti moći da ulože prigovore.

 

Blagojević je naveo da Komisija za sprovođenje postupka opoziva treba da u prvom stepenu rješava prigovore, a RIK ako, eventualno, budu žalbe.

 

– Vjerovatno će biti prigovora u vezi sa biračkim mjestom u Vlajićima, gdje su postojali određeni problemi – napomenuo je Blagojević.

 

On je rekao da će Komisija za sprovođenje postupka opoziva u ponedjeljak, 11. marta biti brojati glasove koji dođu poštom.

 

– Očekujem konačne rezultate izbora u vezi sa opozivom načelnika Teslića u toku sljedeće sedmice – naveo je Blagojević.

 

Predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva Nikolina Ristić nedavno je navela da se, prema preliminarnim podacima, sa 66 od ukupno 68 redovnih biračkih mjesta, za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića izjasnilo 5.825 birača, dok je 9.737 bilo protiv.

 

Ona je dodala da zbog spornih rezultata nije utvrđeno brojno stanje sa biračkih mjesta Očauš i Vlajići, a što će u daljem postupku razmatrati RIK.

 

Ristićeva je istakla da su članovi Komisije radili pod pritiskom, da su im upućivane i prijetnje smrću, a da je u nedjelju, 3. marta, nakon zatvaranja biračkih mjesta, došlo do prekida u radu Komisije zbog vanrednih okolnosti kada je oko 30 neakreditovanih lica ušlo u zgradu, među kojima načelnik opštine Teslić.

 

Ona je rekla da je RIK-u proslijeđen izvještaj o neregularnostima tokom postupka opoziva.

 

Referendum o opozivu načelnika opštine Teslić održan je u nedjelju, 3. marta, a pravo glasa imalo je 44.033 birača.

 

Proceduru opoziva načelnika Miličevića pokrenuo je SNSD sa koalicionim partnerima.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *