Mektić uvjeren da će Dodik pristati na NATO put

Politika

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine i visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Dragan Mektić izjavio je u programu BN televizije kako je uvjeren da će Milorad Dodik pristati na MAP, odnosno NATO put.

 

Ministar Mektić procjenjuje da neće biti nikakve programske koalicije u vezi sa bilo kojim životnim pitanjem.

 

Citirao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika, koji je, tvrdi, izjavio da njih ne interesuje programska koalicija, već fotelje, prenosi BN.

 

– Vladajuća koalicija u BiH obeća da će biti Savjet minsitara do nove godine, pa za još mjesec, pa još mjeseca dana… Sada imamo i nova obećanja, ali slabo da će uskoro išta biti od tih obećanja – ocjenjuje Mektić.

 

Naglasio je da članovi Predsjedništva BiH imaju potpuno tri različita pravca i to je, kako kaže, kočnica.

 

– Milorad Dodik kaže da ih ne interesuje nikakva programska koalicija, odnosno da ih ne interesuju fotelje već mjesta u Sarajevu. Ali tako ne ide, mora se napraviti saglasnost i dogovor oko ključnih strateških pitanja – istakao je Mektić.

 

O eventualnoj koaliciji SDS i SNSD na nivou BiH, Mektić je jasan:

 

– Kako ćemo mi s njima biti u koaliciji i u vlasti, kada mi kažemo da su oni kriminalizovali, da su privatizovali RS, da RS funkcioniše na bazi kriminala i korupcije. Kada mi kažemo da oni otjeraše sav mladi narod iz ove države, kako ćemo sada mi sjesti s njima i reći – `hajde da budemo zajedno vlast. Ili mi to amnestiramo, ili smo mi lagali, ili smo i mi postali kao oni – kaže Mektić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *