Klub SDS-a traži zakon o ispitivanju porijekla imovine

Politika

Klub poslanika SDS-a predložio je da bude usvojen zakon o ispitivanju porijekla imovine i da na taj način Republika Srpska potvrdi opredijeljenost za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, rekao je poslanik ove sranke u Narodnoj skupštini Srpske Tomica Stojanović.

 

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Stojanović je rekao da klub poslanika SDS-a traži donošenje izmjena i dopuna zakona o krivičnom postupku i o izvršnom postupku, te donošenje zakona o izabranim i imenovanm licima.

 

Zoran Vidić rekao je da ovaj klub poslanika predlaže razmatranje izvještaja o radu javnih ustanova i javnih preduzeća u Republici Srpskoj.

 

Poslanik Demosa Spomenka Stevanović smatra da je Prijedlog programa rada Narodne skupštine za ovu godinu kvalitetan, te da će doprinijeti boljem funkcionisanju privrede i javnih preduzeća u Srpskoj.

 

Ona je rekla da je od posebnog značaja donošenje zakona o izmjenama zakona o krivičnom postupku, o sportu i o visokom obrazovanju.

 

Šef kluba poslanika SP-a Maksim Skoko rekao je da ovaj klub podržava Prijedlog programa rada Narodne skupštine za 2019. godinu.

 

Skoko je naveo da klub poslanika SP-a predlaže donošenje zakona o izmjeni zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o zadrugama Republike Srpske, te donošenje strategije razvoja namjenske industrije Republike Srpske.

 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković smatra da je Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu trebalo da se razmatra krajem prošle godine.

 

On je predložio donošenje zakona o zabrani zastrašivanja, o ukidanju takozvanog bijelog hljeba, o ispitivanju porijekla imovine, o alimentacionom fondu, te donošenje strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj.

 

Agencije

 

Tagged

1 thought on “Klub SDS-a traži zakon o ispitivanju porijekla imovine

  1. Cirkus!
    I da opozicija ima većinu, oni nisu sposobni, a ni voljni sprovesti ovaj proces. Tak proces se može jedino oružijem sprovesti.
    Veći je problem takođe onaj što je tom pljačkom, ostao dobar dio stanovništva go i to bi se lakše utvrdilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *