Borenović razgovarao sa Vigemarkom

Politika

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sastao se danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunar Vigemarkom.

 

Tema razgovora je bila evropski put Republike Srpske i BiH, perspektive i mogućnosti. Vigemark je upoznao Borenovića sa aktivnostima koje Delegacija EU u BiH kontinuirano sprovodi na planu socijalno – ekonomskih reformi i porške evropskom putu BiH.

 

– Naša budućnost je u Evropskoj uniji i trebamo sve svoje kapacitete staviti u službu dostizanja evropskih standarda, više investicija, radnih mjesta, većih plata i penzija da bi građani imali finansijsku i svaku drugu stabilnost – rekao je Borenović.

 

Borenović je istakao da je ključni preduslov za reforme postojanja profesionalnih i demokratskih institucija.

 

– Zato je neophodan novi Izborni zakon koji bi omogućio fer i poštene izbore koji su polazna tačka za potpuno slobodne i demokratske zakonodavne i izvršne institucije – naveo je on.

 

Dodaje da je puna vladavina prava, kojoj moramo da težimo, garant budućnosti u kojoj će građani imati zagarantovana prava, sigurnost i povjerenje u, posebno, pravosudne i bezbjednosne institucije.

 

– Bez nezavisnih, nepristrasnih i profesionalnih javnih medija nemoguće je postići punu demokratiju, zato jedan od osnovnih pravaca političkog djelovanja u Republici Srpskoj i BiH mora biti i zakonsko regulisanje rada javnih emitera – zaključio je Borenović.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *