Dodik: SNSD će izgraditi nove lidere

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je SNSD trajna politička organizacija koja će uspjeti da izgradi i promoviše nove lidere sposobne da vode i političku partiju i Republiku Srpsku.

 

– Politika ostaje okvir u kome se stvaraju mogućnosti za afirmaciju lične sposobnosti. Koga će mladi odabrati i koju politiku priču preferirati to je njihova stvar, ali ovi koji su u SNSD vjerujem da su izabrali pravu političku partiju – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči početka trećeg ciklusa Škole novih lidera SNSD-a u sklopu koje je održao predavanje polaznicima, odnosno mladim članovima stranke do 25 godina.

 

Dodik je ocijenio da je Škola mladih lidera dobar projekat SNSD-a koji traje nekoliko godina.

 

– Kroz njega je prošao značajan broj mladih, koji su pažljivo izabrani u njihovim opštinskim organizacijama i već pokazuju sposobnost da budu lideri, imaju lokalnu i organizacionu harizmu i treba da se usavršavaju i nadograđuju. Moja uloga je da im prenesem informacije o SNSD, njegovom razvoju i našim politikama, ali i svoje iskustvo u vezi sa radom na najvažnijim funkcijama – rekao je Dodik.

 

Prema njegovim riječima, dobra praksa je da se ovakvi skupovi održavaju širom Republike Srpske i da je to prilika da mladi upoznaju i Srpsku.

 

– Ponosan sam na školu mladih lidera jer je iz nje izašao značajan broj mladih, kao što su Denis (Šulić), koji je narodni poslanik, i mnogi koji rade u Vladi na mjestima pomoćnika ministara, a uskoro i ministara. To pokazuje da SNSD dugoročno planira i sprovodi projekte i nećemo odustati jer se ovo pokazalo kao dobro i uspješno – istakao je Dodik.

 

Predsjednik Mladih socijaldemokrata (MSD) Denis Šulić rekao je da je Škola novih lidera SNSD-a program za nadarene mlade do starosne granice od 25 godina.

 

– Činjenica da su mnogi visoki funkcioneri MSD-a bili polaznici ove škole pokazuje da smo pogodili sa ovim programom i da treba nastaviti s tim. SNSD radi i u godinama koje nisu izborne i to govori koliko smo ozbiljna politička partija i podmladak i koliko želimo da stalno napredujemo i radimo sa našim članstvom da bi svake izbore dočekali što bolje organizovani i ostvarili što bolji rezultat – kaže Šulić.

 

Prema njegovim riječima, SNSD ima 30.750 članova do 31 godine, a u posljednjih godinu 48 odsto novoučlanjenih bili su mlađi od 30, a 30 odsto od 25 godina.

 

– To pokazuje da mladi prepoznaju SNSD kao jedinu političku organizaciju koja brine i radi za mlade, donoseći konkretne politike i rješenja za populaciju mladih u Srpskoj. Učlanio sam se u SNSD zbog činjenice da je SNSD 2006. godine uveo stipendije koje do tada nisu bile na nivou Vlade i da je MSD inicirao mnoge projekte u vezi sa zapošljavanjem mladih – rekao je Šulić, dodajući da će SNSD kreirati i nove i unaprijediti postojeće politike koje se odnose na populaciju mladih.

 

Polaznik Škole novih lidera Luka Cicović sa Pala rekao je da mu je zadovoljstvo što je dio ovog projekta SNSD.

 

– SNSD svakim danom ulaže u omladinu i sa njim oni imaju budućnost. U mladim ljudima ne treba gledati konkurenciju, nego potencijal – rekao je Cicović.

 

Anica Obradović iz Rogatice rekla je da je Škola novih lidera veliki izazov jer su njeni polaznici najbolji među mladima SNSD.

 

– Ovo je dokaz koliko SNSD brine o svojim nasljednicima i mladima i koliko cijeni njihov stav – istakla je Obradovićeva.

 

U trećoj generaciji Škole novih lidera SNSD je 40 polaznika.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *