DNS ostaje pri svojoj politici i partnerima

Politika

Demokratski narodni savez i dalje ostaje čvrsto na svojim proklamovanim politikama, saradnji sa koalicionim partnerima, prije svega SNSD, svjesni činjenice i potrebe sadašnjeg trenutka, da moramo imati snažnu i jedinstvenu nacionalnu i ekonomsku politiku, kako u Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

 

To je saopšteno iz DNS nakon što smo jutros objavili pismo grupe poslanika DNS u Narodnoj skupštini Srpske, članova Predsjedništva i Glavnog odbora stranke upućeno lideru Marku Paviću, u kome traže da reaguje na izjave pojedinaca u partiji koji prizivaju odlazak DNS u opoziciju i sukobe sa koalicionim partnerom SNSD.

 

U DNS tvrde da to nije tačno i da su izloženi „strahovitim pritiscima i tendecioznim natpisima, koji i dalje imaju za cilj pokušaj izazivanja destabilizacije rukovodstva“.

 

– Svi ti pritisci idu u pravcu pokušaja narušavanja jedinstva unutar DNS, prije svega na relaciji predsjednik, Predsjedništvo i Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini RS. Sve to po ustaljenoj matrici, uvlačenjem u priču najodgovornijih nosioca politike DNS. I ovaj put, kao i mnogo puta ranije, koriste se neprovjerene i anonimne dojave, a svima je jasno da ti senzacionalistički natpisi u iole ozbiljnijim portalima ne bi trebali da nađu svoje mjesto. Naravno, ako nije sa umišljajem i sa namjerom, a mi imamo razloga da sumnjamo da je tako – saopštio je DNS.

 

Tvrde da imaju jasno profilisanu politiku i da ni jedan pojedinac, niti organ nije iskazao želju da napusti koalicionu politiku i saradnju sa SNSD.

 

– Tekst nije slučajno objavljen u ovom trenutku, jer oni koji se boje jakog DNS čine sve da unesu razdor unutar DNS, a još im je važnije da naruše odnose sa SNSD, u završnoj fazi dogovora i usaglašavanja zajedničkih politika. Laž unose oni koji žele raspad DNS, koji ne žele DNS u koaliciji i koji misle da će uništavanjem DNS oni imati veću šansu da uspiju. Moramo ih razočarati, DNS svakim danom raste i jača, što je vidljivo svakom dobronamjernom. Zlonamjernim za utjehu možemo poručiti da je mnogo lakše se baviti drugim ljudima i strankama, nego sobom. Jer kada se pogledaš iznutra, onda ni sam sebi ne možeš objasniti šta ti je cilj, niti kuda si se zaputio – navode u saopštenju.

 

Funkcioneri DNS pisali predsjedniku Marku Paviću

 

– To što je u prvi plan u saopštenju DNS istaknuto da je portal Srpskainfo objavio pismo članova njihove partije predsjedniku stranke Marku Paviću, te navođenje imena novinara koji je objavio to pismo, predstavlja pritisak DNS na našu redakciju, potpisnika ovih redova i pokušaj javnog linčovanja. Što se tiče navodnih „naručilaca“ ovog teksta, moramo da razočaramo DNS jer takvi ne postoje, niti se u Srpskainfo mogu naručivati tekstovi – stoji u odgovoru redakcije ovog portala.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *