PDP neće sa Dodikom, SDS sve bliži takvoj odluci

Politika

Partija demokratskog progresa će odbaciti ponudu SNSD za zajednički ulazak u vlast na nivou BiH, saznaje Srpskainfo u PDP.

 

Kako tvrde naši izvori, zvaničan stav o ponudi Milorada Dodika će organi stranke saopštiti naknadno, možda već iduće sedmice, ali je trenutno raspoloženje u partiji takvo da se ne prihvati koalicija sa SNSD i ostalim partijama.

 

To se moglo naslutiti i na jučerašnjem sastanku sa SNSD kada je predsjednik PDP Branislav Borenović odmah odbacio ponudu Dodika da on bude ministar u Savjetu ministara BiH.

 

Kada je riječ o SDS, oni će u nedjelju u Istočnom Sarajevu imati sjednicu Glavnog odbora. Kod njih je situacija nešto složenija jer postoji dosta različitih mišljenja u partiji. Prema nezvaničnim informacijama, i SDS je bliže tome da odbije, nego da prihvati poziv SNSD.

 

Ipak, naši izvori u toj partiji vjeruju da se ta odluka neće znati na Glavnom odboru, nego da će zaključci biti u smislu da se nastave kontakti sa SNSD, svjesni da će formiranje Savjeta ministara BiH još sačekati i da nema potrebe da se SDS odmah izjašnjava o ponudi SNSD, za koju smatraju da je neozbiljna jer je Milorad Dodik minstarsko mjesto ponudio isključivo lideru partije Vukoti Govedarici, umjesto da ostavi da SDS odluči ko bi bio potencijalni kandidat za ministra.

 

Međutim, i u slučaju da da SDS i PDP zvanično odbiju da uđu u koaliciju, njihovi predstavnici u Sarajevu spremni su da glasaju za svaku odluku za koju procijene da je od interesa za Republiku Srpsku.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *