Stanivuković: Varaju se ako misle da će me kaznama ućutkati

Politika

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković dužan je da plati oko 32.000 KM na ime kazni po raznim osnovama, zbog čega mu je blokirana poslanička plata.

 

Stanivuković je za Srpskainfo kazao da su mu na naplatu stigle brojne prekršajne prijave, ali i tužbe koje su protiv njega podnošene, uglavnom zbog klevete.

 

– Terete me, naprimjer, za nenajavljena okupljana ili štand koji mi nisu dozvolili da ga postavim, a ja ga ipak postavim, i razne druge stvari. Stigla mi je i kazna u iznosu od 2.000 maraka od Centralne izborne komisije BiH, jer sam dan prije izbora slikao tadašnjeg odbornika Momčila Antonića kako u vrijeme izborne šutnje ima svoj štand sa političkim materijalom. Mene kazne jer sam ga slikao, a za njega ne znam da li je kažnjen – kaže Stanivuković.

 

Dodaje da mu se trenutno zbog kazni koje ima da plati skida dvije trećine poslaničke plate. Stanivuković ističe da mu nove kazne stižu iz dana u dan, te da je upitno koliko će još novca morati dati na njih do kraja godine.

 

Pored prekršajnih prijava, Stanivuković ističe da je protiv njega podneseno i šest krivičnih prijava, između ostalog za remećenje javnog reda i mira, prisluškivanje, državni udar, te oštećenje službenog automobila.

 

– Dvije trećine plate mi je blokirano, što je negdje oko 1.300 KM. Taj novac sam mislio da dajem u humanitarne svrhe ili za razne donacije, što sam ranije i obećao. Pošto od poslaničke plate jedva da mi šta ostane, onda za Karitas, Merhamet, Crveni krst i slično izdvajam novac koji zarađujem na druge načine – pojašnjava Stanivuković.

 

On smatra da se na ovaj način sistemski kažnjavaju neistomišljenici, koje “pokušavaju da unište ekonomski kako bi zaćutali”.

 

– Zovu me na razna ročišta. Na neka se stignem javiti, a na neka ne. Nisu mi problem ta ročišta zbog kazni već zbog toga što remete moj raspored i oduzimaju mi vrijeme. Ako misle da će me kaznama i sudovima zaustaviti da govorim istinu i da se borim za građane grdno se varaju – poručuje Stanivuković.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *