Cvijanović: Usaglašena trasa autoputa Beograd – Sarajevo

Politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo, jer je usaglašena trasa budućeg autoputa Beograd – Sarajevo, te naglasila da je riječ o velikom infrastrukturnom projektu koji će dati snažan podsticaj privrednom razvoju i doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

 

Cvijanović je o ovom projektu danas razgovarala s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom, kao i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, unapređenju saradnje Turske i Srpske, kao i realizaciji zajedničkih projekata u oblasti privrede i infrastrukture.

 

Istakla da je RS opredijeljena za evropske integracije, kao i za provođenje reformskih procesa koji za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, kontinuiran i održiv ekonomski razvoj, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću predsjednice RS.

 

Ponovila je i da je formiranje novog saziva Savjeta ministara BiH prioritetni zadatak koji ne može biti predmet političkog uslovljavanja, te naglasila da je neophodno da u što kraćem roku bude formirana legitimna i funkcionalna vlast na nivou BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *