Zvizdić: Nadam se da će 2019. biti godina iskoraka za BiH

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić je, u razgovoru sa komesarom EU za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, izrazio nadu da će 2019. biti zapisana u istoriji BiH kao godina u kojoj će biti postignut status kandidata i tako ostvaren značajan iskorak u procesu EU integracija.

 

Zvizdić je posebno naglasio značaj takvog napretka za mlade ljude u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

On je, tokom sastanka sa Hanom, kojem su prisustvovali i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović, istakao da je prošla godina bila izuzetno važna za BiH i zapadni Balkan u kontekstu EU perspektive.

 

Zvizdić je rekao da građani BiH veoma cijene pojačani angažman EU u regionu koji je dodatno ojačan objavljivanjem Strategije kredibilne perspektive proširenja.

 

On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima Savjeta ministara na putu EU integracija, podsjetivši da je realizovan cijeli niz aktivnosti i mjera sa EU agende.

 

Kada je riječ o regionalnoj saradnji, Zvizdić je naveo da je u proteklom periodu Evropska komisija bila istinski partner u promovisanju pozitivnih procesa u okviru regiona, ali i u odnosu regiona prema zemljama članicama EU.

 

On je izrazio optimizam da će jedna od pozitivnih priča iz regiona ove godine biti i ona koja se tiče BiH.

 

Zvizdić je pozvao Hana da bude gost na godišnjem sastanku Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj i poslovnom sastanku – investicionoj konferenciji u Sarajevu od 7. do 9. maja.

 

Današnjem sastanku su prisustvovali i direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *