Banjalučki odbornik Lazić najavio osnivanje novog pokreta

Politika

Iako se dugo spekuliše da će se samostali banjalučki odbornici Saša Lazić i Mirna Savić Banjac, nakon napuštanja NDP, prikloniti PDP, najava Lazića govori suprotno.

 

Saša Lazić danas je na svom Fejsbuk profilu najavo formiranje novog pokreta.

 

– Prvog dana smo napustili prevarante i janjičare, na kraju krajeva i izdajnike. Nastavili djelovanje kao nezavisni odbornici opozicije. Razgovarali i razgovarali, sa SDS i PDP. Iako smo godinama u tom bloku, koji ne namjeravamo ni napuštati, nismo se baš uklopili u te opcije, baš zbog njihovog mogućeg, pa čak i postojećeg, šaranja i švrljanja – napisao je Lazić.

 

Dodao je da i dalje čvrsto sarađujuju sa svima koji žele dobro, pogotovo njihovim dugogodišnjim saradnicima iz SDS i PDP.

 

– Intenzivno razmišljamo o formiranju novog pokreta, dobili za to podršku i pristanak na saradnju od velikog broja kvalitetnih, nestranačkih i moralnih ljudi. A sve to dobrim dijelom i na bazi pritiska i nagovora od strane mnogih prijatelja, mnogih od vas, da pravimo nešto svoje, nešto novo i čisto; mi, “mlađi” – napisao je Lazić.

 

On je naveo da nikada nije mislio da će morati da uđe u politiku kako bi popravljao stanje.

 

– Da mi je neko pričao, meni, sportisti, difovcu, strastvenom navijaču i zaljubljeniku u sport, da ću se baviti pravljenjem političkog subjekta, naravno da mu ne bih vjerovao. Ovako, mislim da nam sem toga ništa drugo i ne preostaje, te da smo prosto “osuđeni” na to; dakle, ili kući, ženama i djeci, ili na ovaj način u borbu za bolje društvo – naveo je.

 

On je na kraju pitao da li nam je potrebna jedna ovakva, nova opcija, pri čemu su svima jasni njihovi stavovi i ideje vodilje, ili je opozicija u postojećem obliku dovoljna?

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *