Ćuzulan: Cvijanović mijenja teze kad optužuje SDS za neprincipijelnost

Politika

Potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović zamijenila je teze kada je SDS optužila za neprincipijelnost, izjavio je za Srpskainfo potpredsjednik SDS Dragan Ćuzulan.

 

– Upravo je obratno od onoga što je ona rekla. Jer, kako o principijelnosti danas može da govori SNSD koji je mijenjao politički kurs od krajnje ljevice do krajnje desnice, od miljenika međunarodne zajednice do tzv. velikih patriota – rekao je Ćuzulan.

 

Prema njegovim riječima, odluka SDS o odbacivanju koalicije sa SNSD je duboko principijelna “jer se radi o različitim politikama i drugačijim političkim prioritetima”.

 

-Nama ne treba političko jednoumlje pod izgovorom jedinstva, pod uslovom da neko ne sprema ovaj narod na radikalizaciju. Umjesto politike konflikta koju zagovara SNSD, proizvođenja neprijatelja na svim stranama i stalnih političkih tenzija, SDS smatra da ima važnijih pitanja stabilnosti, ekonomskog napredovanja i društvenih reformi. Stanovništvo nam odlazi, imamo depopulaciju, vlada osjećaj besperspektivnosti kod građana. Dakle, umjesto da svi zajedno radimo na svim tim programskim ciljevima koji jesu u interesu građana, SNSD je gubio vrijeme i trošio novac građana na politička prepucavanja, dijelio građane na patriote i izdajnike. Rekao bih da se danas SNSD suočava s posljedicama jedne takve destruktivne politike – zaključuje Ćuzulan.

 

Podsjećamo, Glavni odbor SDS donio je zaključak da je u najboljem interesu stranke da djeluje kao opoziciona politička organizacija onim strankama koje su okupljene na političkim principima koji su definisani od strane SNSD, SDA i HDZ. Na taj način su odbacili ponudu SNSD da zajedno uđu u Savjet ministara BiH.

 

Potpredsednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je da svaka partija ima pravo da definiše svoju poziciju, pa tako i SDS da ne učestvuje u vlasti na nivou BiH, ali je njihov stav da ne prihvata principe definisane sa SDA i HDZ nazvala – neprincipijelnim.

 

– Prvo, zato što SDS već jeste u vlasti sa SDA i HDZ, i to neopravdano dugo nakon provedenih izbora. Kao drugo, principi definisani sa SDA i HDZ sada su daleko fleksibilniji i uopšteniji od matrice na kojoj je pre četiri godine upravo SDS napravio koaliciju sa SDA i HDZ, potpisujući čak i rešenja koja su odudarala od onog što ustavna pozicija Srpske nalaže – istakla je Cvijanovićeva.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *