Lukač: Niko nema pravo da ometa predstavnike države da rade posao

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da niko nema pravo da ometa predstavnike države da rade posao.

 

– U Narodnoj skupštini Republike Srpske uskoro će biti set zakona, a jedan od njih je i Nacrt zakona o javnom redu i miru. U jednom njegovom članu se kaže – ko ometa službena lica, predstavnike državnih institucija u njihovom radu, može da odgovara. Nigdje se tu ne kaže – ko ometa policijskog službenika. Zakon nije nikakav udar na medije – rekao je Lukač novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

 

On je napomenuo da će Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru u daljoj proceduri vjerovatno pretrpjeti određene izmjene.

 

Lukač je ponovio da je riječ o Nacrtu zakona koji imaju i neke druge zemlje.

 

Govoreći o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim je predviđeno formiranje rezervnog sastava policije, Lukač je ponovio da je potreban rezervni sastav s ciljem dodatne bezbjednosti Srpske.

 

– Narodni poslanici će i o ovom rješenju iznijeti mišljenje. Nemam ništa protiv da u Federaciji bude uspostavljen rezervni sastav policije, čak smatram da je to potrebno – dodao je Lukač.

 

On je naveo da se rezervni sastav ne formira radi ratnih dešavanja.

 

– Nama rat ne treba niti našoj djeci. Niko ne radi na tome da ovu državu ponovo uvede u rat. Želimo samo dovoljan broj policajaca koji će garantovati bezbjednost građanima, da se bori sa problemom migracija, ali i u slučaju elementarnih nepogoda – kaže Lukač.

 

On je rekao da bi rezverni sastav trebalo da broji oko 1.050 ljudi i da će oni biti regrutovani sukcesivno, ali da za sada nije bilo poziva.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *