SDS: Tužilaštvo BiH je u službi političkih i tajkunskih grupa

Politika

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje zloupotrebu Tužilaštva BiH koji provodi glavni tužilac Gordana Tadić i pokretanje neosnovane istrage protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

 

– Nakon što Tužilaštvo BiH godinama ništa ne preduzima i ćuti na brojne slučajeve kriminala i korupcije, dok BiH ima najlošiji rejting po ovom pitanju, ova institucija se sada stavila u funkciju političkog obračuna sa onima koji javno upozoravaju na taj problem, a ministar Mektić je poznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti da javno kaže ono što mnogi ne smiju. Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete, ističe SDS u saopštenju za javnost.

 

SDS navodi daTužilaštvo BiH, umjesto da pokrene ozbiljnu istragu na osnovu evidentnih dokaza o miješanju Hrvatske obavještajne službe u unutrašnje odnose u BiH, istragu je obustavilo i oštricu usmjerilo prema onima koji su skrenuli pažnju na taj problem.

 

– Očigledno je da se ovo i ovakvo Tužilaštvo BiH stavilo u svrhu političko-tajkunskih grupa, stranih interesnih uticaja i rodbinskih veza, a da su mu pravo, pravna država i zaštita građana BiH potpuno sporedni, dodaje se u saopštenju.

 

SDS od Tužilaštva BiH traži da hitno obustavi “sramnu istragu protiv ministra Mektića i da se napokon posveti onim poslovima za koje mnogi od njih primaju dobre plate od ove države”.

 

– Šta još treba da se desi da, nakon brojnih nerasvjetljenih ubistava i enormne pljačke naroda, pravosudni organi u ovoj zemlji zaista počnu da rade svoj posao? Ili misle da je strpljenje naroda beskrajno, pitaju u SDS.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *