Dodik razgovarao sa predsjednikom Kineske banke

Politika

Projekat “Jedan pojas, jedan put” predstavlja priliku da, u okviru podrške Kine, u BiH budu realizovani brojni projekti u energetici, infrastrukturi i poljoprivredi, na čemu će se raditi u narednom periodu, dogovoreno je na sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Kineske banke Čena Sikinga.

 

U Kineskoj banci, koja je najvažnija u toj zemlji, sa 58 podružnica u cijelom svijetu, od kojih je 18 u Evropi, postoji interesovanje da se pomogne projektima koji su važni za BiH i to može da se učini direktno ili posredstvom već uspostavljenih podružnica u zemljama okruženja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

Na današnjem sastanku u Banjaluci konstatovano je da Kina i BiH imaju prijateljske odnose na osnovu kojih su uspostavljeni i ekonomski, koji mogu da se unapređuju.

 

Istaknuto je da je saradnja sa Kinom posebno dobra u Republici Srpskoj, ali da je sve veće interesovanje za tu saradnju i u drugom entitetu, o čemu svjedoči i ovogodišnji Sajam privrede u Mostaru, čiji je partner upravo Kina.

 

Sastanku je prisustvovala i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *