Sutra konferencija o izbornom procesu u BiH

Politika

U Sarajevu sutra počinje dvodnevna konferencija pod nazivom “Opšti izbori 2018 – izazovi izbornog procesa u BiH”, koju organizuje Centralna izborna komisija BiH.

 

Cilj skupa jeste analiza opštih izbora 2018. godine, sumiranje zaključaka i formulisanje preporuka za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa u BiH, saopšteno je iz CIK-a.

 

Ovakve konferencije koje imaju i međunarodni karakter, CIK organizuje nakon izbora već osmi put, a njeni glavni učesnici su članovi opštinskih/gradskih izbornih komisija.

 

Gosti na konferenciji su predstavnici izbornih komisija Slovenije i Makedonije, predstavnici OEBS-a, Savjeta Evrope, Delegacije EU u BiH, ODIHR-a, USAID-a, IFES-a, ambasada Turske, Norveške i Velike Britanije.

 

Na konferenciji će se govoriti o problematici sprovođenja opštih izbora 2018. godine, izvještajima o radu izbornih komisija, posmatračkih misija, integritetu biračkog spiska, biračkim odborima, unosu i kontroli izbornih rezultata, navodi se u saopštenju.

 

Konferencija je organizovana uz finansijsku podršku Misije OEBS-a u BiH i Savjeta Evrope, a biće održana u hotelu “Hils”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *