Begić upao na Radojičićev politički skup u školi

Politika

Ivan Begić, aktivista i saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića objavio je na društvenim mrežama video snimak skupa u Osnovnoj školi “Borisav Stanković” u banjalučkom naselju Lazarevo.

 

Begić je snimak objavio nakon što je SNSD-ov poslanik Srđan Mazalica na današnjem skupštinskom zasjedanju izjavio da u školi nije bilo djece, te da je skup počeo u 18.30 časova.

 

-Svakako da ćemo o ovome uredno obavijestiti Ombudsman za djecu Republike Srpske, jer propisi moraju biti jednaki za sve. Ako ne može u školu poslanik, ne može ni Igor Radojičić, rekao je Begić.

 

Na video snimku koji je Begić objavio jasno se vidi da je za vrijeme skupa u školi bilo djece, te da je skup počeo u 18 časova, kada je i najavljen.

 

-Takođe, član 14. stav 2. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju jasno kaže da “u školi nije dozvoljeno političko organizovanje i djelovanje, kao ni korišćenje školskog prostora u te svrhe, u vrijeme održavanja redovnih vaspitno – obrazovnih aktivnosti”. Svakako da poslije ovakvog kršenja Zakona direkor škole treba biti smijenjen, zaključio je Begić.

 

GRADONAČELNIK je ZLOUPOTRIJEBIO DJECU u političke svrhe!

‼️ GRADONAČELNIK je ZLOUPOTRIJEBIO DJECU u političke svrhe!⚠️ Dok je GRADONAČELNIK, POLITIČAR držao političke govore u školi u Lazarevu su bila djeca!

Gepostet von Ivan Begić – Иван Бегић am Mittwoch, 17. April 2019

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *