Planinčević: Priča SNSD o vojnoj neutralnosti je čista manipulacija

Politika

Portparol SNSD Radovan Kovačević, prije nego što neargumentovano dezavuiše javnost i podvaljuje neistine Srpskoj demokratskoj stranci, trebao bi da pročita i upozna se sa Aneksom 1 Dejtonskog mirovnog sporazuma koji definiše prisustvo snaga međunarodnih vojnih trupa u Bosni i Hercegovini – rekao je potpredsjednik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević.

 

– Sve dok je Aneks 1 Dejtonskog mirovnog sporazuma na snazi, priča SNSD o vojnoj neutralnosti je čista manipulacija građanima Republike Srpske – naveo je on.

 

Dodaje da poziva Radovana Kovačevića, tvrdeći da ima dobre kontakte sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vladom Republike Srpske, da ako smatra da smo vojno neutralni, urgira da pripadnike međunarodnih vojnih snaga bez obzira iz koje države dolaze a koji prolaze teritorijom Republike Srpske budu uhapšeni.

 

– Sve drugo je čista manipulacija osjećanjima građana Republike Srpske – istakao je Planinčević.
Potpredsjednik SDS je podsjetio portparola SNSD, ali i javnost Republike Srpske da je upravo SNSD i njegove istanute vedete 2005. godine provodili kampanju „Vojsko voljno“ koja je imala svrhu promocije reforme vojske i formiranja Oružanih snaga BiH.

 

– Trebamo li Vas podsjećati što je Nebojša Radmanović svojevremeno pisao generalnom sekretaru NATO Andersu Fogu Rasmusenu prilikom slanja zahtjeva za članstvo u NATO? Ne bi bilo loše da se upoznate i sa tim dokumentima – poručio je Planinčević portparolu SNSD Radovanu Kovačeviću.

 

On tvrdi da je SNSD propao plan, te da tamo sada vlada nervoza.

 

– Razumljiva je nervoza u SNSD redovima jer im je propao plan, da na mala vrata, odlukom ministra odbrane koje su već namijenili za predstavnika SDA, prihvate Nacionalni godišnji plan i time ubrzaju put BiH ka članstvu u NATO zarad par fotelja u Savjetu ministara – zaključio je Planinčević.

 

srpskainfo.com

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *