Čubrilović razgovarao sa Ivancovim

Politika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je neophodno što prije formirati Savjet ministara u skladu sa rezultatima prošlogodišnjih izbora.

 

Čubrilović je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim u Banjaluci naglasio da svako dalje prolongiranje nema nikakvo valjano opravdanje i da predstavlja grubo negiranje demokratske volje građana.

 

Čubrilović i Ivancov konstatovali su da je uspostavljena veoma dobra saradnja Republike Srpske i ruskih oblasti, posebno ističući uspješno ostvarenu saradnju sa Gubernijom Sankt Peterburg, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

 

Ivancov je Čubriloviću prenio poziv predsjednika Savjeta federacije ruskog parlamenta Valentine Matvijenko da u narednom periodu posjeti Federalnu skupštinu Rusije s ciljem jačanja uspostavljenih dobrih odnosa i unapređenja međuparlamentarne saradnje.

 

Čubrilović je zahvalio za poziv i izrazio uvjerenje da će uzvratna posjeta doprinijeti boljoj saradnji i učvršćivanju prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *