Čubrilović: Institucije RS stabilne i funkcionišu nesmetano

Politika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su institucije Srpske stabilne i funkcionišu nesmetano, iako problem formiranja Savjeta ministara, zbog političkih opstrukcija, negativno utiče i blokira razvojne, privredne i infrastrukturne projekte.

 

Čubrilović je polaznicima osme klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane iz Srbije koji borave u studijskoj posjeti Banjaluci i najvišim organima vlasti i institucijama Republike Srpske, rekao da složeni politički odnosi u BiH koče provođenje brojnih ekonomskih i socijalnih reformi i značajno usporavaju put zemlje ka EU.

 

U takvim okolnostima, dodao je on, Republika Srpska prednjači u procesu evropske integracije, posebno u oblasti usklađivanja zakonodavstva sa pravnim nasljeđem EU, saopšteno je iz Narodne skupštine.

 

Čubrilović je upoznao polaznike visokih studija, koji se pripremaju za preuzimanje najviših funkcija u sistemu bezbjednosti i odbrane, o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

 

Govoreći o radu Narodne skupštine, Čubrilović je naglasio da je parlament iz godine u godinu najefikasnija zakonodavna institucija u zemlji, dodajući da je Republika Srpska jedina u BiH na vrijeme primijenila izborne rezultate i formirala sve organe vlasti u skladu sa rezultatima demokratskih izbora.

 

Čubrilović je dodao da Narodna skupština Republike Srpske ima veoma korektnu, prijateljsku i intenzivnu saradnju sa Narodnom skupštinom Srbije i Skupštinom Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja je unaprijeđena odličnom saradnjom skupštinskih rukovodstava, ali i nadležnih parlamentarnih odbora.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *