Žunić: Hitno riješiti višestruko ubistvo u Laktašima

Politika

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini da ovaj klub insistira od nadležnih institucija da sinoćnji slučaj ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovih saradnika bude što prije, hitno i efikasno riješen u interesu bezbjednosti svih građana.

 

“Sigurni smo da će MUP Srpske uraditi sve na tom planu”, rekao je Žunić novinarima u pres-holu Narodne skupštine.

 

On je ocijenio da je dobro što je u vezi sa posljednjim nemilim događajima u Prijedoru, gdje je ubijen policajac, kao i u Laktašima, održana sjednica skupštinskog Kolegijuma.

 

“Siguran sam da ćemo sutra svi doprinijeti smirivanju ove situacije i da ovi slučajevi, koji su realno uznemirili javnost, što prije budu riješeni. Skupština i ovim događajima treba dati svoje mišljenje”, naveo je Žunić.

 

On je poručio da se građani Srpske mogu osjećati bezbjednim, iako se dešavaju slučajevi koji mogu da uznemire javnost.

 

“Ponavljam, institucije to treba što prije da riješe i da građani budu što sigurniji”, rekao je Žunić.

 

On je rekao da će Kolegijum sutra odlučiti da li će o stanju bezbjednosti biti održana posebna sjednica ili će o ovom pitanju biti raspravljano na drugi način.

 

Žunić je u ime Kluba poslanika SNSD-a izrazio saučešće porodicama nastradalih.

 

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo je osudio posljednja ubistva.

 

“Zabrinuti smo zbog ovih dešavanja. Tražimo da MUP i nadležno tužilaštvo nađu počinioce ubistva i privedu ih pravdi”, rekao je Bundalo.

 

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da ta stranka očekuje od MUP-a informaciju o posljednjim nemilim dešavanjima, kao i da o stanju bezbjednosti bude održana posebna sjednica Skupštine.

 

On je rekao da bi neodobravanje posebne sjednice i dostavljanja informacije značilo da MUP zataškava pomenute zločine, te je izrazio bojazan da bezbjednost u Srpskoj izmiče kontroli.

 

Stanić je u ime Kluba poslanika SDS-a, takođe, izrazio saučešće porodicama nastradalih.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *