Usvojen Nacrt zakona o izmjenama Zakona o javnom redu i miru

Politika

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

 

Skupština je usvojila i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

 

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju kojim se uspostavlja jedinstven i efikasan elektronski sistem razmjene podataka između organa u postupku izdavanja građevinskih dozvola, uz minimalan broj koraka i formalnosti, te jeftiniji postupak s ciljem povećanja konkurentnosti. Jednoglasno je usvojen i zaključak kojim se ovo zakonsko rješenje upućuje u javnu raspravu.

 

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa pružanje zaštite žrtvi nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i stvaranje uslova za sprečavanje ponavljanja tih slučaja, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim se utvrđuje pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć licima sa invaliditetom koja nisu smještena u ustanovu socijalne zaštite ili u drugu ustanovu na teret budžetskih sredstava.

 

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

 

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad drugog dijela 4. redovne sjednice i rekao da će o nastavku zasjedanja javnost biti blagovremeno obaviještena.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *