Održana vanredna sjednica Savjeta ministara BiH

Politika

Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo je Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo odbrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

 

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova, dalo je pojedinačne saglasnosti za organizovanje glasanja državljana Republike Slovenije, Rumunije i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Evropskog parlamenta.

 

Državljani te tri države mogu glasati 26. maja ove godine u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

 

Savjet ministara BiH donijelo je rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatni period od jedne godine.

 

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Savjet ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na period od jedne godine, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

 

(Avaz)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *