SBB će biti dio vladajuće koalicije sa SDA

Politika

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je danas da će ova stranka biti dio vladajuće koalicije na nivou BiH i Federacije BiH (FBiH), izjavila je potpredsjednik SBB-a Adisa Omerbegović Arapović.

 

Predsjedništvo SBB-a na sjednici je razmotrilo poziv Predsjedništva SDA da uđe u vlast na nivou institucija BiH i FBiH sa tom strankom i Demokratskim frontom (DF).

 

Arapovićeva je, nakon sjednice stranačkog rukovodstva, rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti.

 

Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Savjet ministara.

 

Ona je napomenula da je SBB autorizovao svoju delegaciju i najavila da će u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti za pregovarački sto da bi se definisali principe na kojima će biti sprovođeni procesi.

 

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *