Dom naroda FBiH nije podržao izvještaj o budžetu za koji su glasali Srbi

Politika

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nije podržao izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta FBiH od 2,413 milijardi KM, a Klub Srba jedinstveno je glasao za ovu odluku jer federalna Vlada nije vodila računa o srpskim povratničkim opštinama, rečeno je danas u ovom klubu.

 

– Nadamo se da će i u narednom periodu Klub Srba u Parlamentu FBiH djelovati jedinstveno, što nije bio slučaj u prethodnim sazivima ove institucije. To bi bilo od ogromnog značaja za zaštitu nacionalnih interesa srpskog naroda u FBiH – kažu u ovom klubu.

 

U Klubu podsjećaju da je položaj Srba u FBiH izuzetno težak i navode da samo jedinstvenim nastupom srpskih delegata može biti poboljšan.

 

Bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Mile Marčeta rekao je da je Klub Srba prvi put popunjen, ali i jednistveno glasao što bi moralo da postane praksa kako bi vitalni srpski nacionali interes bio zaštićen.

 

– U prethodnim sazivima Doma naroda nije bilo jedinstvenog stava, niti je Klub Srba bio popunjen. Nikada nismo imali zajednički stav, što je urušavalo poziciju srpskog naroda u FBiH koja je, ionako, izuzetno teška – istakao je Marčeta.

 

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH juče je održana.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *