Ove sedmice novi pregovori SNSD-a, HDZ-a i SDA

Politika

Novi pregovori lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA u vezi s formiranjem izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine očekuju se do kraja ove sedmice, rekao je za Radio Republike Srpske portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 

“SNSD će na sastanku ponovno poručiti da nema ništa protiv saradnje BiH sa NATO, ali na nivou na kojem sa Sjevernoatlantskim savezom sarađuje Srbija. Očekuje se da će ovo biti najvažnija tema razgovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića”, kaže Kovačević.

 

On je naglasio u razgovoru za Radio RS da SNSD ne odustaje od principa koji su utvrđeni u Narodnoj skupštini ovog bh. entiteta u vezi sa akcionim planom za NATO, kao i od broja ministarskih pozicija koje po Ustavu Bosne i Hercegovine pripadaju strankama iz RS.

 

Kovačević je naglasio da su Bosna i Hercegovina, a posebno RS i njeni građani, nezasluženo bili u nekoj vrsti talačke krize i nesređenih političkih odnosa u FBiH.

 

On je dodao da SDA nije imala hrabrosti da sama uđe u proces formiranja vlasti te da je činila sve da razbije takozvani bh. blok i izvuče DF, a da se na kraju ovim strankama pridružio i Fahrudin Radončić, odnosno SBB BiH.

 

Kovačević prognozira da bi do novog sastanka lidera stranaka SNSD-a, HDZ-a i SDA trebalo da dođe u toku ove sedmice, ali podsjeća da u BiH, kako je rekao, nikada ništa nije sigurno.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *