Matvijenko: Rusija cijeni konstruktivne odnose sa RS

Politika

Rusija smatra Republiku Srpsku glavnim političkim i ekonomskim partnerom u BiH i cijeni konstruktivne odnose sa Srpskom, izjavila je predsjednik Savjeta Federacije Valentina Matvijenko tokom sastanka u Moskvi sa predsjednikom Narodne skupštine Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

 

“Zainteresovani smo za dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma i razvoj saradnje sa Rusijom. Smatram da će vaša posjeta doprinijeti učvršćivanju međuparlamentarnih veza, cijelog kompleksa odnosa između Rusije i Republike Srpske”, rekla je Matvijenko.

 

Ona je podsjetila na svoju prošlogodišnju posjetu BiH, ističući prijateljsku atmosferu i gostoprimstvo koje je ukazano ruskoj delegaciji u Republici Srpskoj, prenosi “Ruska gazeta”.

 

Čubrilović je rekao da je prošlogodišnja posjeta delegacije Savjeta Federacije Rusije bila važan događaj za stanovnike Republike Srpske i cijele BiH, dodajući da je parlament Srpske zainteresovan za nastavak saradnje.

 

On je uputio poziv da delegacija iz Rusije, koju odredi Matvijenkova, posjeti Republiku Srpsku.

 

Čubrilović je prenio Matvijenkovoj da se bivši predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik, sada predsjedavajući Predsjedništva BiH, nada skorom susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojećeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *