Opštinski odbor Prnjavor kandidovao Šarovića za predsjednika SDS

Politika

Novi Opštinski odbor SDS Prnjavor sinoć je kandidirao Mirka Šarovića za predsjednika ove strane.

 

Ovo je prva kandidatura Šarovića, dok su ranije predloženi Vukota Govedarica, Milan Miličević i Mićo Mićić. Zanimljivo je da je Opštinski odbor Prnjavora kandidirao Šarovića, dok su sadašnji opštinski odbori grada Istočno Sarajevo, odakle je Šarović, Sokolac, Istočna Ilidža i Pale kandidovali Milana Miličevića. Kandidaturu Miličevića podržali su opštinski odbori Teslića i Šamca.

 

Sadašnjeg predsjednika Vukotu Govedaricu su kandidovali gradski i opštinski odbori Banjaluke, Novog Grada, Gacka…, dok je Mićića kandidovao matični Gradski odbor iz Bijeljine.

 

Borba oko predsjednika SDS počela je odmah nakon opštih izbora kada su određeni krugovi u toj stranci pokazali veliku naklonost protivničkoj strani i pokušavali stranku uvući u zagrljaj SNSD, odnosno Milorada Dodika.
Iako nije prošao taj scenarijo, i dalje postoje određene struje unutar SDS koji bi uspostavili blisku saradnju sa SNSD, čime bi sačuvali svoj “privilegirani položaj” u društvu. Izborna skupština SDS trebala bi biti održana polovinom juna.

 

Koliko će na kraju biti zvanično kandidata za predsjednika SDS i da li će uspjeti pokušaj pojedinaca da se postigne dogovor i na Skupštini bude samo jedan, teško je prognozirati s obzirom na to da postoje velike razlike kojim putem će nakon unutarstranačkih izbora krenuti ta stranka

 

Ono što je izvjesno jeste da se na terenu odvija veće borba za svaki glas, a koja struja će prevladati bit će poznato na izbornoj sjednici Skupštine SDS.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *